ДЖОДЖИК: Виробника «Кольчуг» заганяють в борги, щоб здати Росії

«Критична ситуація на донецькому заводі «Топаз», відомому своїми «Кольчугами», може бути навмисно спровокована, аби витіснити Україну зі світового ринку озброєння», – таку думку висловив народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК.

Так політик прокоментував ситуацію на заводі, де більше 1400 осіб вже 7 місяців не отримують зарплату, у той час, коли на складах лежить готова продукція, еквівалентна півторарічному обороту підприємства.

За словами ДЖОДЖИКА, «починаючи з 2000 року, підприємство було одним з найуспішніших в Україні, однак, після створення державного консорціуму «Укроборонпром», «Топаз» поступово заганяють у борги: за рік завод із процвітаючого підприємства перетворили на банкрута».

«Доказ цьому – фактичний зрив великого контракту, укладеного ще в листопаді 2010 року», – вважає представник УНП, додаючи, що «продукція була виготовлена, але гроші на підприємство так і не дійшли». На його переконання, «аргументація керівництва «Укроборонпрому», що виплати нібито затримує замовник, викликає великі сумніви». «В таких великих контрактах обов’язковою умовою є штрафні санкції за затримку виплат», – підкреслив заступник голови УНП.

Тож народний депутат підозрює, що «завод навмисно доводять до банкрутства, щоб за копійки продати включно з майном, готовою продукцією та технологією виробництва військової техніки, зокрема унікальних у світі станцій радіотехнічної розвідки «Кольчуга». «Якщо «Топаз» «успішно» доведуть до ліквідації, з ним зникне і найбільший конкурент для російських підприємств», – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

Довідково. «Укроборонпром» очолює Дмитро Саламатін: екс-громадянин Росії, зять колишнього російського першого віце-прем'єр-міністра.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image