«Ми допомагаємо армії та біженцям з Криму» — Дмитро Чуйко

«Штаб Національного Спротиву закупив понад 6000 комплектів посуду, миючі засоби для військових у Івано-Франківську. Також ми співпрацюємо з підприємцями і вони постачають військовим також інші речі (одяг, засоби захисту)» — зазначив заступник голови Штабу Національного Спротиву у Івано-Франківську, член Правління УНП Дмитро Чуйко.

«Так само ми допомагаємо внутрішнім військам, яких ми ще недавно блокували, зараз ми їм допомагаємо з транспортом і ще деякими речами (ми не розголошуємо якими саме, тому що невідомо як ситуація розвернеться і чи не почнуться військові дії), вирішуємо організаційні питання».

"Створюється Громадський штаб, який буде координувати по різних напрямках роботу з матеріально-технічного забезпечення, мобілізаційна робота нами ведеться. Контактуємо з підприємцями, громадськими організаціями, також збираються кошти на підтримку Збройних сил.

Паралельно, я вхожу в ініціативну групу, яка опікується пораненими після Майдану. Тому що за них забувати не можна. Час від часу ми до них навідуємося.

Ще один важливий напрямок діяльності, яким займається Штаб Національного Спротиву і Народна рада — це створення Національної Гвардії на основі Самооборони та інших формувань, які створювалися автономно. Ми координуємо цю роботу з різними структурами.

Дуже важливим напрямком роботи є поселення і допомога біженцям з Криму, тобто кримським татарам. Точною цифрою я не володію, але їх зараз досить багато на території міста та області. Люди зголошуються і поселяють їх, а ми допомагаємо їм у разі необхідності. Тому що серед біженців є вагітні жінки, є хворі, є бідні, які приїхали сюди у чому вдягнуті, лише з документами в кишені. Ми їм допомагаємо і з ліками, і з харчуванням.

У деяких кримських татар є стереотипи про те що тут «бандерівці стріляють, що тут небезпечно». Ми їм проводимо екскурсії у Коломию, Яремче, Карпати. Спілкуємося з ними, розповідаємо.

Життя партії, Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image