ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Міліція не пустила людей на місце проведення мітингу, дозволене судом

22 листопада дніпропетровська  міліція не пропустила учасників відзначення Дня свободи на місце мітингу, дозволене судом. За словами очільника Дніпропетровської обласної організації УНП, «такими діями влада продемонструвала свою слабкість».

Дніпропетровська  обласна організація Української народної партії завчасно подала до міськвиконкому повідомлення про проведення масового заходу біля будинку облдержадміністрації (проспект Кірова, 1). Міськвиконком звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду, який 21 листопада відмовив позивачу в повному обсязі, таким чином дозволивши проведення мітингу.

Проте вранці вказане в повідомленні місце було з усіх сторін огороджене, а міліція пропускала на цю частину проспекту лише тих, хто мав при собі посвідчення співробітників обласної державної адміністрації чи обласної ради.

У центрі обгородженої території стояв підіймач, що, імовірно, мав зображати встановлення ялинки, проте одразу після закінчення мітингу він поїхав.

Національно-демократичні сили провели захід перед парканом.

Відкриваючи мітинг, голова Дніпропетровської обласної організації УНП Анатолій  СОКОРИНСЬКИЙ наголосив, що «попри прорив до свободи у 2004 році, сьогодні при владі – ті ж самі комуністи, які слугували Кравчуку та Кучмі, але ніколи вони ще не діяли так брутально й цинічно».

Представник УНП засудив порушення прав людини, репресії проти опозиції, удари по малозабезпечених верствах населення, ситуацію з пільгами для афганців та чорнобильців, медичну реформу, яка «нищить сферу охорони здоров’я», та «культ особи голови облдержадміністрації ВІЛКУЛА, який насаджується в місцевих ЗМІ».

Дніпропетровська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image