На панахиду по ГРИГОРЕНКУ прибув голова Меджлісу і українські десиденти

Делегація кримських татар і українські дисиденти зібралися у кафедральному  Володимирському соборі УПЦ КП на панахиду пам’яті 25-річчя від дня  смерті генерала Петра ГРИГОРЕНКА і 70-річчя розстрілу Олени ТЕЛІГИ та її соратників у Бабиному Яру.

Після поминального молебню перед присутніми виступили колишні в’язні радянських концтаборів голова Меджлісу кримських  татар Мустафа ДЖЕМІЛЕВ і член Центрального проводу УНП Олесь ШЕВЧЕНКО. Вони розповіли про героїчний виклик радянському режиму генерала, який став на захист прав як свого народу, так і депортованого кримськотатарського, про героїчний чин видатної української поетеси в окупованій німецькими фашистами Україні.

На  дружній зустрічі між кримськими татарами й українськими дисидентами у видавництві «Смолоскип» Мустафа ДЖЕМІЛЕВ повідомив про підготовку форуму колишніх радянських політв’язнів ймовірно на території Криму. Олесь ШЕВЧЕНКО повідомив, що пропозицію російських колег щодо проведення такого форуму в Москві він категорично відхилив.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image