Сокоринський: «У Дніпропетровську область повернулася продрозкладка»

Дніпропетровська обласна організація Української народної партії звернеться до Прокуратури через те, що фермерів області змушують здавати 32% відсотки врожаю пшениці до держрезерву по ціні 1400 гривень за тонну, що набагато нижче за ринкову ціну. Про такі дії обласної влади представникам УНП розказали фермери Нікопольського та Солонянського районів.

«У нормальних країнах під час посухи йдуть фермерам на допомогу, пільги запроваджують, а ці окупанти навпаки діють!»,— прокоментував ці події голова обласної УНП Анатолій СОКОРИНСЬКИЙ. Він переконаний, що «це чистісінької води повернення продрозкладки, грабунок і нищення фермерства, особливо в контексті ще п’ятдесяти кілограмів збіжжя з гектару «на допомогу фірмі «Дніпромлин», яку мусять здавати фермери. Причому, в останньому випадку не ясно, як ця допомога буде оплачена та чи буде оплачена взагалі».

За словами СОКОРИНСЬКОГО, чиновники стверджують, що вони діють за дорученням Голови облдержадмістрації О. Вілкула.

Політик звернув увагу, що в області було також створено спеціальний фонд, якому для закупівлі зерна було дозволено закласти в заставу 55 найкращих та найвигідніше розташованих об’єктів культури та медицини, в тому числі – Історичний музей ім.Д.І. Яворницького, обласну лікарню ім.. Мечникова, оперний театр, кілька тубдиспансерів (під час епідемії туберкульозу!) та багато інших.

«Об’єкти культури та медицини віддають у заклад, начебто, для купівлі хліба у держрезерв, в той же час хліб, фактично, не купують, а грабують!»,— підсумував СОКОРИНСЬКИЙ.

Дніпропетровська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image