Луганці підтримують судовий позов Валентина ТКАЛИЧА через «недорасу»

Судовий позов голови Луганської УНП Валентина ТКАЛИЧА до депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника викликав неабиякий резонанс як у ЗМІ, так і в соціальних мережах. Пересічні луганці, незалежно від політичних уподобань, засуджують цинічну репліку депутата обласної ради.

Так, луганський письменник, історик, публіцист Павло Правий написав на своїй сторінці на Facebook наступне:

«На засіданні Луганської обласної ради депутат від Партії регіонів Родіон Мірошник назвав тих дітей, які навчаються українською мовою, «недорасою». Навряд чи він сам те придумав — навчаючись разом із ним на одному курсі істфаку, краще за всіх знаю, що розумово пан Родіон вище трієчника-недоучки не стояв і не стоїть. Але треба все ж мати хоч трохи мізків, аби говорити ТАКЕ.

Оскільки моя донька також навчається в українській школі, виходить, що Мірошник образив і її теж. Доньку свого однокашника. Який ніколи з ним навіть не сварився. Який іноді навіть горілку з ним разом вживав — коли збиралися колишні випускники.

Зважаючи на те, що жодних точок дотику наразі ми не маємо, я даю слово: НІКОЛИ не зустрічатися з цією людиною, НІКОЛИ не приймати від неї допомоги, і тим більше — НІКОЛИ не надавати допомоги їй самій. Для мене ця людина померла. До такого ж ставлення закликаю всіх колишніх випускників історичного факультету ЛДПІ ім. Т. Г. Шевченка».

Співголова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро СНЄГИРЬОВ також відреагував на неадекватну заяву МІРОШНИКА і звернувся із заявою до Генеральної прокуратури, в якій вимагає притягнути представника провладної партії до кримінальної відповідальності через розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Принизливі вислови луганського депутата засудила і Львівська міська рада, яка у своєму зверненні до Президента України та Генерального прокурора вимагає  притягнути його до кримінальної відповідальності.

«Публічні виступи депутата Луганської обласної ради від Партії регіонів Родіона Мірошника, який нещодавно охарактеризував українців за національністю як «недорасу», є яскравим свідченням свідомого нагнітання міжнаціональної ворожнечі»,— йдеться у зверненні.

А поки львів′яни хочуть роз'яснити колегам з Луганська суть закону «Про засади державної мовної політики» з юридичної і моральної точок, який вони так завзято захищають і який  розпалив у суспільстві пристрасті до небезпечної межі.

«Отже,— підсумовують партійці,— яким буде судовий вирок, залежатиме від того, підпише цей провокаційний документ Президент чи ні. Адже українська Феміда вже давно себе дискредитувала, і приймати рішення згідно Конституції України, як показує час,— вже неспроможна».

На думку представників УНП, подібні заяви українського державного службовця є неприпустимими та такими, що підпадають під дію відповідної статті Кримінального кодексу України, що унеможливлює його подальше перебування на посаді керівника державної телерадіокомпанії.

«Своєю цинічно-хамською, провокаційною заявою луганський депутат ганьбить, принижує честь і гідність кожного, хто прагне вивчати українську мову – офіційну мову держави, яка надала йому чудову роботу, статус та незаслужені привілеї»,— зазначили партійці.

Довідково. 6 липня депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник на позачерговій сесії обласної ради, під час обговорення заяви на підтримку Закону «Про засади державної мовної політики» заявив: «Цією мовою якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх всього і ростимо недорасу».

Нагадаємо, Родіон Валерійович Мірошник був прес-секретарем Олександра Єфремова та Віктора Януковича (2005-2006), а зараз — депутат Луганської облради від Партії регіонів.

Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image