Валентин ТКАЛИЧ: «Влада не спроможна захистити інтереси людей – жителі Алчевська знову залишилися без води»

«Невиконання обіцянок, неспроможність захистити людей від російського монополіста – одна із візитівок нинішньої міської влади»,— так голова Луганської обласної організації УНП Валентин ТКАЛИЧ прокоментував політику місцевої влади у сфері водопостачання та повідомлення про аварію на магістральному водопроводі в місті Алчевську.

«Аварії можна було уникнути, якби місцева влада займалася своєю справою — захистом інтересів громадян, а не загравали з концесіонером. Все це — результат безкарності, яка панує в нашій області не один рік при потуранні луганських можновладців»,— заявив представник УНП.

Валентин ТКАЛИЧ розповів, що днями м. Алчевськ стався прорив магістрального водогону, внаслідок чого підтоплені підвали багатоповерхових будинків та приватні дома, пошкоджено асфальтове покриття. Призупинялась подача води в 56 багатоповерхових будинків, де проживають понад 12 тисяч людей. Проте «Луганськвода» відмовиляється компенсувати збитки. І це при тому, що містяни ще на початку літа повідомляли «Луганськводу», що на магістральному водопроводі йде витік. Але з боку водопостачального підприємства та концесіонера ніякої реакції не послідувало».

«Крім цього,— додає ТКАЛИЧ,— «Луганськвода» відмовляється відшкодовувати збитки, які з їх вини терплять мешканці п'яти населених пунктів області, заявляючи, що люди не там будинки побудували».

За словами лідера Луганської УНП, всупереч передвиборчим обіцянкам влади, мешканці Луганщини залишаються або взагалі без води, як в Алчевську, або з короткочасною її подачею, як у Брянці, Кіровську, Луганську, де мешканців обмежують у подачі води та відбувається пограбування громади міст через комунальні підприємства.

«Надзвичайно гостро проблема водопостачання  постала ще на початку осені минулого року,— констатує ТКАЛИЧА,— і вже тоді містяни почули від влади запевняння у їх найближчому вирішенні. Проте ніяких змін в галузі не відбулось».

«Тому,— підкреслив представник УНП, – необхідно терміново повернути  «Луганськводу», яка декілька років тому була незаконно передана у власність російському «Росводоканалу», у комунальну власність».

«Адже сьогодні,— додає представник УНП,— кожен мешканець Луганщини мав нещастя на собі відчути, до чого призвела передача «Луганськводи» у власність російським олігархам: якість води низька та не відповідає санітарним нормам, ще й подається за графіком, комунальне господарство перебуває у вкрай занедбаному стані, тому і виникають такі аварії, як в Алчевську. І попри все, ще й підвищують ціни».

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image