В Луцьку буде проводитись олімпіада з російської історії

Про це в своєму листі, адресованому директорам луцьких шкіл, повідомляє Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк. В листі пропонується взяти участь в олімпіаді, присвяченій подіям франко-російської війни 1812–1814 років, посилаючись на відповідну постанову Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. Дана олімпіада ініційована посольством Російської Федерації та представництвом Росспівробітництва в Україні. Ця постанова викликала резонанс в суспільстві і неоднозначну оцінку зі сторони різних політичних сил.

Ми вважаємо, що немає потреби в проведенні історичної олімпіади на таку тематику. – прокоментував дані події голова Луцької міської організації УНП Віктор Федосюк. Україна має досить опосередковане відношення до цієї війни, і швидше це важлива сторінка історії росіян. Задум цієї олімпіади спрямований на висвітлення героїзму в цій війні нашого північного сусіда, що є частиною нав’язування «руского мира» його вірним прислужником — міністром Табачником.

Цікавим є те, що тематика даної олімпіади суперечить законодавству  України, зокрема Конституції України, Законам України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Указів Президента України «Про Національну доктрину розвитку освіти» (№ 347 від 17.04.2002 р.), «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді» (№ 948 від 25.10.2002 р.).

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image