УНП застерігає від підготовки антиукраїнських провокацій українськими політиками на території Грузії

«Офіційно засудити будь-які спроби сепаратизму та участі у цих процесах офіційних представників України»,— вимагає від Президента України та МЗС Українська народна партія. Приводом для відповідної заяви стало прибуття на територію невизнаної республіки Абхазії так званого Українського центру Міжнародної організації CIS-EMO на чолі з народним депутатом України від КПУ Євгеном Царьковим.

УНП також звертається до СБУ з вимогою перевірити діяльність цього центру на предмет відповідності українському законодавству і проведення підривної діяльності на території України.

УНП звертає увагу на те, що Україна, як і більшість країн міжнародного співтовариства, не визнавала незалежними державами тимчасово окуповані території Грузії, до яких належить Абхазія та Південна Осетія, а також не надсилала на ці території офіційних представників української держави.

Натомість представники так званої «української місії» відкрито заявляють про себе, як про представників української держави. Такі повідомлення активно ретранслюються російськими ЗМІ. Відтак, складається враження, що Україна не має власної зовнішньої політики і бере участь у підтримці сепаратистських режимів. Такі дії безперечно завдають шкоди міжнародному іміджу України, а також українсько-грузинським стосункам. Крім того, аналогічні сценарії за підтримки тих самих організацій можуть розігруватися на території України з метою порушення суверенітету нашої держави.

Повний текст Заяви:

Заява Української народної партії з приводу антиукраїнських провокацій на території Грузії

Українська народна партія звертає увагу Президента України, Міністерства закордонних справ, Служби безпеки України на підготовку антиукраїнських провокацій українськими політиками на території Грузії. Зокрема, насторожує, що на територію невизнаної республіки Абхазії прибули представники так званого Українського центру Міжнародної організації CIS-EMO на чолі з народним депутатом України від КПУ Євгеном Царьковим.

Українська народна партія звертає увагу, що Україна, як і більшість країн міжнародного співтовариства, не визнавала тимчасово окуповані території Грузії, до яких належить Абхазія та Південна Осетія, незалежними державами, а також не надсилала на ці території офіційних представників української держави.

Натомість представники так званої «української місії» відкрито заявляють про себе, як про представників української держави. Такі повідомлення активно ретранслюються російськими ЗМІ. Відтак, складається враження, що Україна не має власної зовнішньої політики, бере участь у підтримці сепаратистських режимів, що сформувалися за активного сприяння зовнішнього воєнного втручання Росії на територію суверенної держави. Такі дії безперечно завдають шкоди міжнародному іміджу України, а також українсько-грузинським стосункам. Крім того, аналогічні сценарії за підтримки тих самих організацій можуть розігруватися на території України з метою порушення суверенітету нашої держави.

Українська народна партія вимагає від МЗС та Президента України висловити свою офіційну позицію з приводу виборів у Абхазії, зокрема офіційно засудити будь-які спроби сепаратизму та участі у цих процесах офіційних представників України.

Українська народна партія також звертається до СБУ з вимогою перевірити діяльність Українського центру Міжнародної організації CIS-EMO на предмет відповідності українському законодавству і проведення підривної діяльності на території України.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image