УНП вимагає звільнити з-під варти пенсіонеру, яка пошкодила вінок Януковича

«Негайно звільнити з-під варти пенсіонерку Галину ШВИДКУ, ув’язнену на найбільший можливий термін»,— вимагає Українська народна партія.

З цією заявою виступив заступник голови УНП Володимир ШОВКОШИТНИЙ. Він вважає звинувачення сфабрикованими і спрямованими виключно на залякування українців.

«За свій вчинок у правовій державі пенсіонерка могла б отримати максимум штраф у 51 гривню»,— стверджує представник УНП. Призначене ж покарання у 10 діб ув’язнення, ШОВКОШИТНИЙ розцінює як мінімум, як «перевищення службових повноважень з боку міліції та службову недбалість з боку столичних суддів».

Він наголосив, що "навіть формальних підстав для засудження жінки не було, адже, по-перше, не було заяви від президента про пошкодження його майна (вінка). А по-друге, правоохоронні органи не встановили ні належність цього «майна» конкретній людині, ні його вартість»,— зауважив політик.

«Жоден суд в Україні не мав права винести максимально можливий вирок за статтею хуліганство пенсіонерці, на утриманні якої перебуває ще й син-інвалід»,— підсумував ШОВКОШИТНИЙ.

Довідково. 24 серпня пенсіонерка Галина Швидка відірвала частину стрічки з написом «від Президента» від вінка Януковича, який той поклав біля пам’ятника Тарасу Шевченку

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image