У РІВНОМУ востаннє пікетували фільм „Матч”: стрічку відвезли до Києва

Вчора у Рівному знову пікетували кіноцентр «Ера», керівництво якого планувало демонструвати скандальний фільм «Матч». Цього разу глядачами фільму мали бути виключно журналісти. Близько 50 представників ЗМІ зареєструвалося на перегляд.

Прес-показ фільму було заплановано на 15:00 годину. За пів години перед цим біля входу в кінотеатр зібралися представники Української Народної Партії, ВО „Свобода”, НРУ та „Української платформи — Собор”, які тримали в руках транспаранти з написами на кшталт „Геть антиукраїнське сміття з України!” та „Рівне – не місце для московських експериментів!”.

Перед самим початком сеансу до пікетувальників вийшов генеральний директор мережі кінотеатрів «Мультиплекс» Анатолій Базильчук, який запросив до розмови організаторів пікетування.

За словами голови Рівненської обласної організації УНП Світлани Ніколіної, вона намагалася пояснити пану азильчуку те, що фільм, який пропонує „Мультиплекс” для перегляду є за своєю суттю українофобським та людиноненависницьким.

— Російський режисер А. Малюков, знявши цей фільм підтвердив свою неприязнь до українців як нації і працює над створенням «Руского мира» Медвєдєва-Путіна-Гундяєва,— наголошувала політик, вимагаючи скасувати прес-показ фільму.

Проте пан Базильчук відповів відмовою, мотивуючи це тим, що кіноцентр є приватною власністю, а фільм „Матч” хоч і містить неправдиві моменти з елементами російської пропаганди, проте навчає молодь героїзму. Зрештою, пізніше фільм дали змогу побачити не лише журналістам, а й представникам міліції, СБУ та обласного товариства „Просвіта”. На знак протесту від перегляду антиукраїнського фільму відмовились представники УНП.

Та все ж показ відбувся — щоправда у супроводі правоохоронців, аби ніхто з присутніх у залі не надумав пошкодити екран кінотеатру. Між тим, до присутніх у залі журналістів звернувся і директор радіо Трек. Микола Кульчинський закликав ігнорувати показ, що і зробив сам.

Після перегляду фільму відбулося його обговорення. Як і очікувалось, більшість журналістів висловили своє обурення відносно даної стрічки.

Наразі термін дії ліцензії на комерційний показ фільму у Рівному закінчився, тому керівництво кінотеатру вирішило забрати запис фільму до столиці назавжди.

В результаті кількаразових пікетувань, Рівне було позбавлена ганьби – мешканці обласного центру не побачили, як російські кінематографи за гроші уряду РФ зобразили їхніх співвітчизників холуями та прислужниками німецьких окупантів.

Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image