У Харкові вшанування пам’яті жертв Другої світової війни

8 Травня члени Харківської обласної організації Української Народної Партії разом з представниками інших патріотичних сил та релігійних конфесій вшановують пам’ять жертв Другої світової війни.

Вшанування пам’яті жертв Другої світової війни  розпочалося із мікрорайону П’ятихатки, де знаходиться кладовище жертв тоталітаризму. Зокрема, тут покояться останки більше 7000 осіб, розстріляних органами НКВС, в тому числі 4300 полонених польських офіцерів, розстріляних у 1940 році. За участю представників польського консульства тут пройшов поминальний молебень, який відслужили священики Української автокефальної православної церкви та католицький священик.

Після цього поминальні молебні пройшли на харківському Меморіалі Слави та біля пам’ятного каменя воїнам УПА, що в Молодіжному парку. Біля каменя УПА також  відбувся і мітинг, учасники якого нагадали про те, хто розв’язав Другу світовому війну і яка роль в ній була відведена українцям. Виступаючи перед присутніми, голова Харківської обласної організації УНП Василь ТРЕТЕЦЬКИЙ  закликав пам’ятати історію, і відстоювати історичну правду, якою б гіркою вона не була. А правда полягає в тому, сказав ТРЕТЕЦЬКИЙ, що у Другій світовій війні українці виявилися заручниками двох тоталітарних режимів і заплатили за це найбільшу ціну.

Учасники поминальних заходів поклали живі квіти на могили жертв Другої світової війни та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Війна

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image