У Чернігові вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні

26 листопада 2011 року у Чернігові, біля П’ятницької церкви, відбувся мітинг-реквієм вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Його провела обласна та міська влада за участю представників громадськості, політичних партій.Чисельну делегацію Чернігівської обласної організації Української народної партії на цьому меморіальному заході очолив її лідер – Володимир Ступак. Також взяли участь представники інших партій, зокрема «Батьківщини», «Удару». Як відзначив В. Ступак, треба всім разом пом’янути жертви комуністичного геноциду національні катастрофи 1921–1923, 1932–1933 та 1946–1947 років.

На мітингу-реквієму виступили начальник управління Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван, заступник Чернігівського міського голови Анна Романова та науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобець.

Присутні взяли участь у заупокійній літії, яку відправив керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон та вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні хвилиною мовчання.

Чернігівська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image