ТКАЛИЧ позиватиметься до депутата райради за приниження честі і гідності української нації

Голова Луганської обласної організації Української народної партії Валентин ТКАЛИЧ готує судовий позов до депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника з вимогою притягнути його до відповідальності через заяву на останній позачерговій сесії Луганської обласної ради, що «на цій мові, якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх усього і ростимо недорасу».

ТКАЛИЧ вважає, що недавня заява Мірошника принижує честь і гідність українських громадян.

Нагадаємо, 6 липня депутат Луганської обласної ради Родіон Мірошник на позачерговій сесії обласної ради, під час обговорення заяви в підтримку Закону «Про основи державної мовної політики» зазначив: «на цій мові, якщо ми вчимо своїх дітей, то позбавляємо їх усього і ростимо недорасу».

При цьому Мірошник відзначив, що не розуміє виступів представників опозиції в Києві, які заявляють про необхідність захищати державну мову. «Українську мову гноблять, українську мову треба захистити. Що це за мова така нещасна, що її треба захистити від усього, і вона повинна рости в оранжереї?»,— сказав Мірошник.

Довідка. Родіон Мірошник у 2004–2006 рр. очолював прес-службу Луганської ОДА. У 2004 став головою правління ЗАТ «ЛОТ», у кінці 2006 року — прес-секретарем Віктора Януковича, 2006–2010 рр..— Генеральним директором державної організації Луганська ОДТРК. 29 квітня 2010 призначений на посаду заступника голови Луганської обласної державної адміністрації з питань гуманітарної політики. Пішов у відставку в серпні 2011 року. На даний момент займає посаду генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image