ТІГІПКО не знайде кошти на соціальні ініціативи Президента – вважає КУШНІРУК

«Запропоновані Сергієм ТІГІПКОМ джерела забезпечення соціальних ініціатив Президента схожі на прагнення розділити шкіру невбитого ведмедя»,— вважає експерт з економічних питань, член Центрального Проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК. Зокрема він стверджує, що «спроби відшукати кошти за рахунок податку на розкіш, оподаткування офшорних операцій та зростання економіки, є нічим іншим, ніж популістськими гаслами напередодні виборів».

Представник УНП зауважив, що «у теперішній редакції закон про податок на розкіш є недосконалим, а тому небезпечним насамперед для найбідніших верств населення: у під категорію «багатих» можуть потрапити, наприклад, селяни-власники старого, але великого будинку і прибудинкової територію площею близько гектару». Справжні ж багатії, на думку КУШНІРУКА, «ухилятимуться від цього податку через інші механізми».

Щодо оподаткування офшорних операцій економіст звернув увагу на те, що Кіпр – одна з найбільших податкових гаваней — не вважається в Україні офшором, а отже «всі операції з цією країною й надалі дозволятимуть ухилятися від податків».

Експерт висловив сумнів і щодо збільшення надходжень за рахунок зростання економіки. «Останнім часом економіка в Україні росте виключно за рахунок сприятливої ситуації для експорту сировини, зокрема металу і напівфабрикатів, а також завдяки оподаткуванню імпорту. Проте у разі посилення кризи в єврозоні таке зростання миттєво рухне»,— зауважив КУШНІРУК.

На думку економіста, забезпечити реальний соціальний захист населення можна лише за допомогою кардинальних змін у системі соціального забезпечення, а саме перейшовши до адресної соціальної допомоги тим, чий середній дохід перевищує середню зарплату по Україні не більше, ніж у чотири рази.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image