Сьогодні у Рівному Володимир Шовкошитний презентуватиме роман про УПА

Сьогодні, у понеділок, 8 жовтня 2012 р. о 17:00 годині в світлиці Рівненської обласної державної бібліотеки відбудеться презентація нового роману-дилогії доктора філософії в галузі політології, професора кафедри політології Міжнародної кадрової академії, письменника й заступника голови Національної спілки письменників України Володимира Шовкошитного «Кров – свята».

Зокрема новий роман відомого письменника присвячений діяльності Української повстанської армії під час Другої світової війни. Книга – гостросюжетна і одночасно лірична, зауважують редактори роману. У ній описані реальні конфлікти у повстанському середовищі, крім того, є багато автобіографічних елементів.

«Були жахливі речі. Наприклад, заходить армія крайова в українське село. Змішана сім’я: чоловік – поляк, дружина – українка, двоє дітей – син і дочка. Вбивають дружину-українку і дочку-українку, а сина і батька залишають, бо вони – поляки. Потім – відплатна акція: УПА заходить у польське село, приблизно те ж саме відбувається», – розповідає Володимир Шовкошитний.

Крім українсько-польських конфліктів, описані також сутички з німцями, радянськими військами, а також – конфлікти всередині повстанського середовища. За словами автора, книга складається з історій, які письменник або бачив сам, наприклад, у творі є епізод про перепоховання Василя Стуса, або їх йому розповіли безпосередні учасники тих подій. Багато кого Шовкошитний зустрів під час своїх закордонних подорожей.

Роман «Кров – свята»  охоплює період від Голодомору і майже до наших днів. Редактор книги письменник Станіслав Бондаренко зауважує: «Це якийсь новий Шовкошитний. Це якийсь чуттєвий, епічний і проникливий прозаїк. Я, перш за все, знав його як поета, але це могутній прозаїк».

ДОВІДКОВО. Володимир Шовкошитний – український письменник і поет, учасник боротьби за українську незалежність, депутат Верховної Ради першого скликання, заступник голови Української Народної Партії. Після Чорнобильської аварії керував групою ліквідаторів.

Новини з областей, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image