«Наш щоденний важкий і кровавий плебісцит на користь Української Нації повинен мати на меті не лише вистояти і перемогти московських варварів», – Віктор Вовк

Асоційований член «Римського клубу», віце-президент «Української асоціації Римського клубу», народний депутат України VIII скликання (2014–2019 рр.), член Парламентських Асамблей Ради Європи (2015–2019 рр.) та ОБСЄ (2018–2019 рр.), член Конституційної Комісії (2015–2019 рр.), колишній багаторічний член УНП Віктор Вовк прокоментував на власній фейсбук-сторінці геноцидну повномасштабну війну московської орди на винищення українства і до чого варто прагнути Українській Нації після Перемоги Збройних Сил України над неоімперією.

Повний текст допису наведено нижче.

«Нація — це щоденний плебісцит». Жорстку правду класичної формули Жозефа Ренана 140 річної давнини нині українці на фронті і в тилу пізнають ціною своєї «крові, важкої праці, сліз і поту» і навіть власного життя.

Адже референдум 1 грудня 1991 року став лише першим надважливим, але однодієвим юридичним і міжнародно-правовим актом відновлення омріяної державноі незалежності й «осиковим кілком» в серце тогочасної комуністичної російської імперії.

Формування ж сучасної життєздатної і конкурентоспроможної української нації і забезпечення надійного захисту від зазіхань сусідньої московської орди залишалися стратегічним викликом на майбутнє.

Змарнувавши кілька десятиліть, значний потенціал (військовий, економічний, науково-технологічний, демографічний тощо) і декілька сприятливих нагод у мирний час, маємо нарешті дати адекватну відповідь на цей історичний виклик в умовах екзистенційної загрози самому існуванню українців — геноцидної війни орди на винищення українства.

Тож наш щоденний важкий і кровавий плебісцит на користь Української Нації повинен мати на меті не лише вистояти і перемогти московських варварів (за що ми платимо величезну ціну життями, стражданнями і руйнуваннями).

Пройшовши ці страшні випробування і здобувши перемогу, маємо не повторити помилки попередніх 30-ти років.

Маємо не зупинитися у власній швидкій трансформації на потужну модерну націю і члена євроатлантичної сім’ї народів. Й не дати зупинити себе ні зовнішнім, ні внутрішнім недругам і паразитам.

Наше «гідне місце під сонцем», насправді, в наших власних руках, головах і серцях. Варто думати і пам’ятати про це вже сьогодні.

Автор: Віктор Вовк

Джерело: фейсбук-сторінка

Дата публікації: 01.12.2022 19:39

Повномасштабна російсько-українська війна, НАТО, Віктор Вовк, Геноцид українського народу, ЄС

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image