Мова – не тільки засіб спілкування, а й ознака соціального статусу

Активісти столичної Святошинської районної організації Української народної партії провели заходи в трьох школах району з нагоди Дня української писемності та мови. У заходах взяв участь член Спілки письменників України поет Василь СОЛОВЕЙ.

Київським школам було передано патріотичні бібліотечки, видрукувані за сприяння Київської міської організації УНП та комп’ютерні пізнавально-навчальні диски, виготовлені ВУТ «Просвіта». Віктор ТКАЧЕНКО, голова Святошинської районної організації УНП, виконав перед школярами власні пісні, а Василь СОЛОВЕЙ прочитав свої поетичні твори. Українські діти дуже позитивно прийняли гостей від УНП, вручили їм свої подарунки та домовилися про наступні зустрічі.

«Сьогодні, в умовах антиукраїнського тиску чинної влади на всі державні інституції, освітянські зокрема, захищати чи рекламувати рідну мову стало вкрай важко. Саме громадськість та структурні підрозділи патріотичних організацій можуть доносити українським дітям інформацію про місце рідної мови у житті власного народу та пропагувати її використання», – зазначив Віктор ТКАЧЕНКО.

«Мова є не лише засобом спілкування  чи обміну інформацією. Сьогодні в постколоніальній Україні мова визначає соціальний статус людини. В усьому світі іноземною мовою в державі спілкуються гості, окупанти та їхні раби. Розмовляючи російською мовою кожен українець демонструє свій рабський статус у своїй державі, адже господар послуговується у своєму домі власною мовою, даною Богом його предкам.

За 300 років московського рабства в  Україні, московська мова визначала своїх представників для окупантів і чужих для українців. За цей довгий час багато українців пристосувалися до окупаційних умов, послуговуючись навіть у побуті мовою загарбника. Діти незалежної України мусять усвідомити важливість примноження і збереження духовних традицій своїх пращурів. Найважливішою з них є прабатьківська мова», – підкреслив політик.

«Наша організація й надалі буде проводити політику навернення українців у русло свого духовного єства. Головними ж носіями української ідеї мусять стати українські діти», – підсумував голова Святошинської районної організації УНП.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image