Луганська УНП засудила заклики до федералізації, які знову звучать у Луганську

Луганська УНП занепокоєна закликами до федералізації, які знову звучать у Луганську. Саме так охарактеризували в Луганській УНП презентацію книги «Донецько-Криворізька республіка. Розстріляна мрія», яка днями відбулася в залі Луганської обласної філармонії.

Автор книжки — відомий українофоб, політолог, керівник Українського філіалу інституту країн СНД Володимир КОРНІЛОВ.

«Одне тільки ім′я автора говорить, в яких кольорах буде надана інформація щодо Донецько-Криворозької республіки, котра, як відомо, проіснувала на території сучасної Південно-Східної Україні трохи більше року — з 1918-го по 1919-й рік»,— вважають партійці.

«Не дивно, що у кожної розсудливої людини виникає питання, чому саме зараз пан КОРНІЛОВ так детально, послідовно аналізує історію республіки, яка не залишила навіть слабкої тіні в новітній історії України. Чому раптом була згадана та реанімована примара під назвою Донецько-Криворізька республіка. Чому сучасні луганчани повинні дихати цим нафталіновим донецько-криворозьким пилом? Чиє доручення виконує проросійський діяч?» — запитають представники УНП.

На презентації був присутній Рубен СЕРГЕЄВ, онук Артема — російського  революціонера, радянського політичного діяча, який був близьким другом Йосипа СТАЛІНА та одного з засновників ДКР. «Я, звичайно, не знав діда особисто, але сімейне історії зберігає багато оповідань про нього. Він був затятим прихильником федералізму в сучасному його розумінні, вважав, що регіони повинні розвиватися, дбайливо зберігаючи свої традиції. І коли ДКР була змушена все-таки стати частиною УРСР, однією з умов було збереження за нею широкої автономії»,— сказав Рубен Сергеєв.

УНП вважає неприпустимим подібні презентації, подібні заяви, які в черговий раз вносять розбрат в свідомості пересічних мешканців, розколюють суспільство.

Довідка. За слова власника видавництва «Фоліо» О. Красовицького, в якому вийшла книга Корнілова, перший тираж у 5 тис. примірників розійшовся рекордними темпами, і тепер видавництво готує випуск другого видання, доповнене й виправлене.

УНП, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image