КУШНІРУК: «Виконувати вимоги МВФ можна тільки після реформи ЖКГ»

«Виконувати вимоги МВФ щодо підвищення ціни на газ можна тільки після ліквідації монополії у сфері ЖКГ»,— стверджує економіст, член Центрального Проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК. А для цього він пропонує «поділити монополістів на оптових продавців, постачальників і роздрібних продавців».

«За даними експертів, сьогодні 40–50% тепла пропадає через недосконалі технології, через втрати на шляху від виробництва до споживача, через неутеплені будинки»,— повідомив КУШНІРУК і наголосив: «Внаслідок цього втрачається орієнтовно 5 млрд кубометрів газу на рік, а кошти за них монополісти списують на споживачів».

«Якщо ці втрати прибрати, то підвищення ціни не буде настільки катастрофічним. Населення просто споживатиме менше газу і обліковуватиме його»,— вважає представник УНП. Але, на його думку, «запровадити таку систему може тільки приватний інвестор, який зароблятиме виключно на своїй ефективності, а не субсидіях».

Підсумовуючи, КУШНІРУК наголосив, що «виконання вимог МВФ щодо підвищення ціни на газ призведе тільки до соціального невдоволення і повної деградації сфери ЖКГ». «Україні потрібні реальні реформи, тож краще провести їх перед плановим підвищенням цін, ніж потім робити це вимушено. Це в інтересах держави, самих учасників ринку, простих людей».

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image