КУШНІРУК: «СБУ впроваджує кращі традиції «бананової» правоохоронної системи»

«В Україні через законодавчі недоліки процвітає «бананове» судочинство і «бананова» правоохоронна система, коли одні можуть відкупитися від будь-якого покарання за великі злочини, а інші сидять у в’язниці навіть за найдрібніше порушення»,— так член Центрального проводу Української народної партії Борис КУШНІРУК прокоментував затримання працівника Державної прикордонної служби за хабар у розмірі 40 тис. грн і його звільнення під заставу.

На думку представника УНП, сама система кримінального процесу і судочинства є причиною порушення прав одних і безкарності інших. «В Україні досі існує радянська норма, коли прокуратура має слідчі функції і одночасно висуває звинувачення. Зрозуміло, що вона ніколи не проводитиме об’єктивного розслідування, бо має іншу мету — звинувачувальний вирок,— говорить КУШНІРУК.— По-друге, у нас досі діє принцип, коли людину можуть утримувати під вартою за будь-який, навіть порівняно невеликий проступок, і в той же час високий рівень корупції і нечіткість правових норм дозволяє іншим відкупитися від сидіння на нарах. В Україні великих хабарників у більшості випадків відпускають, проте саджають підприємця за недоплату кількох сотень гривень».

Вихід, на думку політика,— у внесенні таких змін до кримінально-процесуального законодавства, які б встановили чіткий перелік випадків, коли людину можуть утримувати під вартою до суду. «Перебувати під вартою мають лише дійсно небезпечні злочинці, терористи, які загрожують життю людей. Для всіх інших можна застосувати просто підписку про невиїзд»,— сказав КУШНІРУК.

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image