КОСТЕНКО вважає, що парламент зберіг позапланові перевірки «спрощенців», бо тримається за «совєтські» рудименти

«Позапланові  перевірки «спрощенців» — рудимент адміністративно-командної системи, який треба скасувати назавжди», – заявив народний депутат України, лідер Української народної партї Юрій КОСТЕНКО. Так політик оцінив прийняття парламентом за основу законопроекту про особливості державного контролю щодо підприємців-спрощенців № 8610.

Політик нагадав, що «законопроект, заборонивши  будь-які інші заходи держконтролю, залишив право на позапланові  перевірки «спрощенців» державним  органам контролю за санітарним законодавством, Пенсійному фонду та органам захисту  прав споживачів».

«Допоки діятиме хоч один «позаплановий» контролер, існуватиме широке поле для  корупції чиновника та можливості тероризувати «спрощенця», – переконаний політик. За його словами, «в розвинених країнах ні один державний орган не має прав втрутитися в роботу бізнес-структур за власним бажанням, оскільки для з`ясування цивільних стосунків існує суд». «Верховна Рада за «совєтською» традицією в чергове благословила чиновника, замість того, щоб стати на захист «спрощенця» та правового судочинства в Україні»,— констатував лідер УНП.

Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image