ЛУГАНСЬКА УНП висловила солідарність із білоруською опозицією

Активісти Луганської обласної організації Української  народної партії взяли участь в акції на підтримку білоруської опозиції, аби у такий спосіб продемонструвати свою солідарність із білоруським народом у його боротьбі за соціальні та національні права, проти диктатури ЛУКАШЕНКА.

Мітинг  пройшов під гаслами «Воля  народам! Воля людині!» та «Слава Україні! Хай живе Бєларусь!», а в центрі Луганська, крім Державного прапора України та партійних стягів, майорів виготовлений луганським студентом біло-червоно-білий прапор Білорусі.

Представник УНП Юрій ЛАЗАРЄВ у своєму виступі розповів про нинішню революційну ситуацію в Білорусі, нагадав про взаємини Білорусі та України в контексті історії, про трагедії, які довелося пережити у складі імперій українцям і білорусам, про наші спільні сучасні проблеми та застеріг чинну українську владу від розбудови подібної до білоруської владної системи.

Присутній на мітингу студент Костянтин КУТОВИЙ, який народився в Білорусі й жив там кілька років, зауважив, що з проголошенням у 1991 році незалежності Білорусі на його батьківщині розпочалося національне відродження, національні атрибути – біло-червоний прапор, герб «Пагоня» та однойменний гімн на вірш Максима Багдановіча – стали державними символами. «Але з приходом до влади ЛУКАШЕНКА,— зауважив КУТОВИЙ,— процес національного відродження почали згортати, національні символи замінили радянськими, відновилася русифікація, сформувався диктаторський режим».

Луганчани, які прийшли підтримати білоруський народ до пам’ятника Тарасові ШЕВЧЕНКУ, почули живу білоруську мову – уривок із поеми Янки КУПАЛИ «Тарасова доля» та пісню «Ви шуміцє, шуміцє нада мною, бярози» з репертуару гурту «Сябри», яку присутні заспівали хором.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image