ЧЕРКАЩИНА. Опозиційні сили: «Звільнили Черкаси від фашистів, звільнимо і від окупації регіоналів!»

14 грудня Українська народна партія у складі об’єднаної опозиції Черкащини провела заходи присвячені Дню визволення Черкас від німецько-фашистських загарбників та Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Близько 9 ранку представники опозиційних партії зібралися біля Пагорба Слави, тримали  у руках квіти і партійні прапори. Вони вклонилися пам’яті загиблих, поклали квіти.

Далі опозиціонери перейшли до приміщення обласної ради, там відбувалась сесія. До них приєднуються представники чорнобильців. У руках УНПісти тримали гасло «Звільнили Черкаси від фашистів, звільнимо і від окупації регіоналів!».

За нової влади губернатора та «генсека» регіоналів в області Сергія ТУЛУБА на центральному майдані Черкас, де раніше стояв пам’ятник Леніну, та перед приміщенням ОДА з’явились скульптурні фігурки, що нагадують округлі яйця. Тому опозиціонери вважають, що яйце стало символом владо «данєцьких» на Черкащині. Вони розігрують сценку із справжніми яйцями. У одному із них захована голка зі смертю, за аналогією до персонажа казок Кощея Безсмертного.

Кинувши на землю яйце, опозиціонери розтоптали його і витягли голку, яку зламали, символізуючи цим політичну смерть влади.

— Чому ми називаємо нашу теперішню владу окупаційною? Бо вони ведуть себе, як окупанти на загарбаній території, знищуючи пологові будинки, закриваючи дитячі садки, школи. Міська влада ставить питання про реорганізацію пологових будинків. Хіба не так ведуть себе окупанти? Вони знищують наші підприємства, такі, як Нібулон – які платять податки і забезпечують робочі місця. Вони закривають дитячі санаторії. Хто поводить себе так? Звичайно, окупанти,— звернувся до присутніх лідер УНП Леонід ДАЦЕНКО.

Від імені усієї об’єднаної опозиції представниця «Фронту Змін» Наталія СТАРІКОВА зачитала звернення опозиціонерів на сесії обласної ради.

Черкаська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image