Заступника Голови Миколаївської ОО УНП нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни»

Відомого миколаївського археолога, заступника Голови Миколаївської обласної організації Української Народної Партії  Олександра Смирнова нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни».

Олександр Смирнов – відомий в Україні та за її межами вчений-археолог, автор понад ста наукових праць з археології Півдня України в період Античності і Середньовіччя, брав участь в понад 30 археологічних експедиціях в Північно-Західному Причорномор'ї. Є начальником експедицій з дослідження античного могильника «Олександрівський», римського оборонного рову і сарматського могильника біля «Старофлотських казарм», заступником начальника археологічної експедиції «Дикий Сад», археологічної експедиції на о.Березань, керівником підводної експедиції в Національному заповіднику «Ольвія»та ряду курганних експедицій на території Миколаївської області.

Влітку 2013 року в ході розкопок на о.Березань експедицією Інституту археології Національної академії наук України під керівництвом В. Крутілова (Київ) та О. Смирнова (Миколаїв) була виявлена верхня стулка бронзового хреста-енколпіона (кін. ХІІ — поч. ХІІІ ст.), що, на думку вчених, є першим за більш ніж столітню історію дослідження острова речовим доказом присутності християнського населення на Півдні України на початку ХІІІ ст. Олександр Смирнов був одним із основних претендентів на звання «Людина року Миколаєва — 2013» у номінації «Наука та вища школа» та став переможцем конкурсу у зазначеній номінації у 2014 році.

З квітня минулого року О. Смирнов проходив військову службу у званні старшого лейтенанта — заступника командира роти миколаївської 79 окремої аеромобільної бригади,за час служби разом із своєю ротою неодноразово перебував у зоні АТО. Під час бойових дій був двічі контужений та отримав поранення ноги.

Після складної операції у військовому шпиталі Одесита тривалого періоду реабілітації О. Смирнов був демобілізований і повернувся до викладацької і наукової діяльності.

smirnow

smirnow2

Миколаївська область, УНП, Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image