ЗАЄЦЬ закликав опозиційні сили «переглянути своє ставлення до протестних дій щодо мовного законопроекту»

«Боротьбу за українську мову, так само, як і боротьбу за життя, не можна відкладати ні на один день»,— заявив народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван ЗАЄЦЬ. Він переконаний, що необхідно скликати форум опозиційних сил (політичних партій, громадських організацій, активних громадян) «разом скоординувати дії по захисту української мови та задля протидії незаконній діяльності правлячого режиму з легалізації мовного законопроекту».

«Якби нав’язане регіоналами та комуністами мовне питання було просто виборчою технологією, призначення якої прикрити прорахунки правлячого режиму Януковича в економічній та соціальній сфері, йому можна було б не надавати великого значення через тимчасовість цієї задачі»,— вважає ЗАЄЦЬ. Але депутат стверджує, що «насправді мовний законопроект – це глобальна спецоперація російської влади по знищенню української державності». «Москва нав’язала українцям дуже швидкоплинну війну у мовній сфері, тому відкладати опір цьому на потім – небезпечна стратегічна помилка»,— переконаний представник УНП.

Утім, він зауважив, що «процес захисту української мови та протидії партії регіонів і комуністам об’єктивно кожен день розширяється: не згасає акція протесту біля українського дому, проводяться акції по регіонах України – вже й київські динамівські фани стали на захист державної мови під час матчу Металург (Донецьк) – Динамо (Київ). Зокрема, лише одна УНП на сьогодні зібрала вже близько 50 тисяч підписів проти «мовного законопроекту». На його думку, «все це свідчить про те, що процеси захисту української мови будуть і надалі поглиблюватись і розширюватись по всій території Україні у найрізноманітніших формах».

«Боротьба за українську мову є надзвичайно потужним фактором єднання громадян України і чинником мобілізації захисників української держави»,— підсумував ЗАЄЦЬ.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image