Юрій Костенко спростував неправдиву інформацію про фінансування «Нашої України» і УНП партією Регіонів

Юрій Костенко спростував отримання фінансування від ПР і не визнав правдивості своїх підписів у так званій «чорній бухгалтерії ПР»: «У мене зовсім інший підпис, який я ставив під відомими міжнародними угодами, справжній і легальний.

А от вся українська політика на той час  діяла поза законом, тому, що ні закон про вибори, ні закон про політичні партії не впорядковували  цих правовідносин. УНП намагалася змінити ситуацію, пропонуючи на розгляд парламенту ряд проектів законів, зокрема щодо фінансування політичних партій, реформування виборчого  законодавства. Однак жоден з них навіть не потрапляв у порядок денний»

«На превеликий жаль, в українську політику все більше заходило коштів великого капіталу, бо ні членські внески, ні кошти малого і середнього бізнесу не допомагали вирішити питання фінансування виборчих кампаній.  Коли наприкінці 90-х років виборча кампанія коштувала в межах 1–2 млн. доларів, то у  2009 році президентська виборча кампанія, за висновками експертів, коштували Януковичу і Тимошенко майже по мільярду доларів, що набагато більше ніж в будь-якій європейській країні» — пояснив Ю. Костенко.

«Великий бізнес не мав іншого виходу, як  фінансувати  провладні і опозиційні сили одночасно, тим більше ті політичні сили, які мали шанс сформувати уряд і потім обрати свого президента. В народі це називається «розкладанням  яєць у різні кошики». Опозиційну партію, якою на той час була, і сьогодні є УНП, погоджувалися фінансувати тільки на умовах анонімності, оскільки вони не були захищені від переслідувань. Тому і сьогодні ви не знайдете в Україні жодної партії, яка відкриє  Вам список всіх донорів. Українська політика, навіть чесна, якщо хотіла брати участь у виборах, то була змушена діяти за тими правилами і законами, які встановлені, на жаль,  не для чесної, а для корумпованої політики» — сказав Ю. Костенко у інтерв’ю Громадському телебаченню.

УНП, Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image