УНП вимагає звільнити суддів, які позбавили ШУХЕВИЧА і БАНДЕРУ звання героя

«Звільнити всіх суддів, які свідомо прийняли незаконне рішення позбавити Романа ШУХЕВИЧА та Степана БАНДЕРУ звання Героїв України, і тим самим порушили присягу судді та заплямили честь професії»,— вимагає від Президента України та Вищої Ради Юстиції Українська Народна Партія у відповідній Заяві.

УНП називає рішення Вищого адміністративного суду України «політичним, спрямованим на дегероїзацію української історії та викорінення патріотичного духу українців». Це «наруга над українським законодавством та демократією, свідчення остаточної втрати незалежності судовою гілкою влади»,— говориться в Заяві.

УНП наголошує: «Окрім того, що це рішення носить явно замовний характер, воно ще й ставить під сумнів професіоналізм суддів. Адже, Вищий адміністративний суд мав розглянути суто технічне питання – скасувати рішення донецького суду, а не підтверджувати його антиправничий висновок».

«Відповідно до ст. 16 Закону України «Про державні нагороди України», позбавлення державних нагород може бути проведено виключно Президентом України лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом»,— нагадує УНП. І при цьому наголошує: «Якщо ж дослухатися до аргументації  обвинувачення, що присвоєння звання Героя України особам, які не перебували у громадянстві України, є незаконним та підлягає скасуванню, доведеться позбавляти звання Героїв усіх пожежників-чорнобильців, які загинули в 1986 році та воїнів Радянської армії, включно з БЕРЕСТОМ, що вивішував червоний прапор над рейхстагом та не дожив до незалежності України».

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image