УНП вимагає скасувати невиправдані пільги та привілеї для депутатів, високо посадовців та прокурорів

Скасувати або обмежити невиправдані пільги та привілеї для депутатів, високопосадовців та прокурорів вимагає Українська народна партія. Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування необґрунтованих пільг і привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави» (№ 9403), авторами якого є народні депутати від УНП Юрій КОСТЕНКО, Іван ЗАЄЦЬ, Ярослав ДЖОДЖИК, наразі розглядається у профільному комітеті.

«Перелік благ, якими користуються високопосадовці в Україні є надзвичайно широким. Більш того, матеріальні та соціально-побутові гарантії, по суті, являють собою пільги, які безпосередньо не пов’язані зі здійсненням повноважень, як, наприклад, за кордоном»,— наголошується у пояснювальній записці до законопроекту.

Неодноразові спроби скоротити ці пільги не були реалізовані. Каменем спотикання була політична воля влади, а формальною причиною –  конституційний принцип неможливості звуження існуючих прав громадян при прийнятті нових законів, встановлений статтею 22 Конституції України. Водночас, наголошують в УНП, «відповідно до статті 24 Основного Закону України, громадяни мають однакові конституційні права і свободи і є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками політичних переконань, походження, майнового стану чи за іншими ознаками».

З огляду на це, УНП вимагає перегляду надто широких та витратних для бюджету преференцій деяким категоріям державних службовцям.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image