УНП вимагає повернути з держустанов до музеїв усі твори мистецтва

Українська народна партія вимагає повернути в музеї та картинні галереї всі твори мистецтва, які сьогодні розміщені в державних установах. З цією пропозицією виступив заступник голови УНП Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

За його словами, «прикрашання кабінетів державних чиновників цінними предметами культури – це прихований механізм розкрадання музейних фондів України». Так політик прокоментував зникнення з кабінету керівника Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації Кабінету Міністрів України двох унікальних картин загальною вартістю понад 1 мільйон гривень.

«Сьогодні серед українських владоможців популярно прикрашати власні робочі кабінети витворами мистецтва, які належать державі. А те, що серед них дуже багато нечистоплотних людей, ми дуже добре знаємо на прикладі Дмитра ТАБАЧНИКА, який свого часу подарував Вікторові ЯНУКОВИЧУ «листи ГРУШЕВСЬКОГО», які незадовго до цього зникли з музею»,— підкреслив заступник голови УНП.

«Реалізовується шахрайська схема, коли чиновники беруть із музеїв та картинних галерей витвори мистецтва, щоб нібито справити позитивне враження під час прийому іноземних делегатів, однак через деякий час ці предмети опиняються вже в приватних колекціях або з’являються на міжнародних аукціонах. І масштаб таких махінацій не обмежується двома картинами»,— впевнений політик.

Заступник голови УНП вважає, що факт зникнення унікальних картин з кабінету Володимира СЕМИНОЖЕНКА має стати предметом розслідування Служби безпеки України. «На всіх поверхах та навіть в окремих кабінетах будівлі Кабінету Міністрів діють системи відеоспостереження, записи яких зберігаються роками, що дає добрий шанс розкрити злочин, навіть незважаючи на відносну давність його вчинення»,— підсумував Володимир ШОВОКШИТНИЙ.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image