УНП вимагає повернути на кримське радіо україномовну програму

Кримська організація Української народної партії закликала Національну раду з питань телебачення та радіомовлення примусити керівництво Державної телерадіокомпанії «Крим» відновити вихід україномовної програми «Два кольори», у якій розповідалося про акцію на захист української мови. Про це повідомив голова Кримської УНП Олег ФОМУШКІН.

 

«У ДТРК «Крим» відбуваються справжні репресії проти журналістів, які пропагують державну мову, та фактично запроваджена цензура на україномовні передачі: їх або закривають, або транслюють в години, коли канал дивиться мінімальна кількість глядачів», – підкреслив голова Кримської організації УНП.

Він наголосив, що відповідно до законодавства, державна телерадіокомпанія має виділяти 50% ефірного часу на мовлення українською мовою, 5% — кримськотатарською та 45% – мовами інших національних меншин, у тому числі російською, однак на кримській ТРК частка мовлення державною мовою не перевищує третини ефірного часу, і замість того, щоб збільшувати кількість програм на кшталт «Два кольори», керівництво телерадіокомпанії їх знищує.

«Виходячи з регулярного порушення керівництвом ДТРК «Крим» мовного законодавства України, Українська народна партія вимагає від Нацради провести позапланову перевірку діяльності компанії та прийняти рішення про подальшу долю її керівництва», – підсумував Олег ФОМУШКІН.

УНП, Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image