УНП вимагає подовжити термін реєстрації баз персональних даних підприємців

Українська народна партія вимагає подовжити термін реєстрації баз персональних даних приватних підприємств. Про це йдеться у відповідному проекті закону, зареєстрованому у Верховній раді України народними депутатами від УНП Юрієм КОСТЕНКОМ, Іваном ЗАЙЦЕМ та Ярославом ДЖОДЖИКОМ (реєстраційний номер 9624-1).

В УНП зауважують, що прикінцеві положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних» передбачають введення відповідальності за поширення будь-яких персональних даних фізичних осіб «з 1 січня 2012 року».

«Проте вкластися у встановлені законом терміни неможливо навіть із суто технічних причин», – наголошують в УНП, додаючи, що «з кінця листопада 2011 року на реєстрацію подано більше 100 тис. заявок, які повинні обробити 50 штатних працівників Державної служби з питань захисту персональних даних».

УНП попереджає: недоліки законодавчої роботи, а також відсутність належних технічних умов можуть зупинити роботу багатьох організацій і спровокувати серйозні економічні та соціальні проблеми. Тож народні депутати пропонують встановити термін: «через шість місяців після затвердження та введення в дію Порядку обробки персональних даних».

«В іншому разі, з нового року більшість підприємств України опиниться під загрозою штрафів, передбачених законом України «Про захист персональних даних»», – підсумовують нардепи від УНП.

УНП, Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image