Українці пікетували ООН. Представник України висловив солідарність

Постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв обурений силовим розгоном євромайдану в Києві.

Про це він заявив пікетувальникам представництва України при ООН в Нью-Йорку, повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA.

«Я обурений, разом з вами, замахом на конституційні права наших громадян – на право волевиявлення, на право вільного зібрання. Я разом з вами вимагалю розслідування не тільки того, що відбулося, але й чому відбулося. Чому на балансі національних інтересів і ялинки перемагає ялинка?»,— сказав дипломат.

«Я з вами»,— додав він.

Подібні акції пройшли у Барселоні, Парижі, Стокгольмі, Осло, Мурсії (Іспанія), Франкфурті-на-Майні, Торонто, Вашигнтоні, Нью-Йорку, Атланті, Філадельфії, Албані, Гартфорті (США).

В Чикаго демонстрація зібрала біля тисячі протестувальників, ставши найбільшою акцією українців в місті з часів Помаранчевої революції.

Мітингувальники висловили свою підтримку тим, хто знаходиться на євромайданах в Україні, засудили напад на мітингувальників київського Євромайдану, закликавши уряд США невідкладно запровадити економічні санкції та візові обмеження проти президента України Віктора Януковича та його уряду.

Рано вранці 30 листопада бійці загону Беркут розігнали кілька сотень мітингувальників, більшість з яких були студентами, на Майдані Незалежності.

За свідченням очевидців правоохоронці поводилися дуже агресивно й почали бити демонстрантів, кілька десятків людей були змушені звернутися за медичною допомогою, частина протестувальників забарикадувалися у Михайлівському соборі.

Дайджест

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image