Слова британського прем’єра краще заспокоїли українців та іноземного інвестора, ніж «розмови про шашлик» ‒ Юрій Костенко

Головне. Потужна армія, розвинений власний ВПК та надійні союзники та сильний середній клас є найкращою запорукою для збереження стабільності національної валюти та економіки навіть в умовах можливої постійної воєнної агресії. Про це лідер Української народної партії Юрій Костенко написав на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи підсумки візиту в Україну прем’єр-міністра Великої Британії Боріса Джонсона.

Дослівно. «Я вдячний прем’єр-міністрові Великої Британії Борісу Джонсону за слова підтримки під час візиту до Києва і всю допомогу, яку надає Україні Сполучене королівство. Ці слова набагато краще заспокоїли українців та іноземного інвестора, ніж розмови “про шашлик у травні”. Разом з тим,— “зберігати спокій і чистити кулемет”,— найкращий спосіб гарантувати стабільність економіки та національної валюти в умовах постійної загрози з боку агресора. Цю просту тезу підтверджують приклади Тайваню та Ізраїлю, які десятиліттями живуть в умовах можливого вторгнення. Таких же дій хотілося б від української влади, замість бездумних заяв, що лише додають паніки.»,— зазначає лідер УНП.

Деталі. Політик підкреслив, що запорукою стабільності національних економік Ізраїлю, Тайваню, що постійно перебувають під загрозою ворожого вторгнення є розуміння інвесторів, що в цих країнах є сильні збройні сили і вмотивований громадянин, готовий захищати свою країну будь-якою ціною, бо йому є що втрачати.

«Інвестори у цих країнах спокійні не через політичні заяви, а через сильну національну армію та велику мотивацію населення захищати свою країну. Потужна економіка, базована на підтримці малого і середнього бізнесу. Це середній клас, якому є що втрачати і він готовий захищати свою землю»,— зауважив Юрій Костенко.

Нагадаємо. Нещодавно президент України заспокоював українців словами «Не панікувати, в травні як завжди буде сонце, вихідні та шашлики».

УНП, Юрій Костенко

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image