СИМОНЕНКА хочуть притягти до кримінальної відповідальності за державні символи

До кримінальної відповідальності за наругу над державними символами треба притягнути лідера комуністичної партії України Петра Симоненко. Із відповідною заявою до Генерального прокурора України Віктора Пшонки звернувся кандидат у народні депутати від партії «Наша Україна» Іван Неживий.

 

Заявник вважає, що висловлювання Симоненка про те що, із українськими державними символами зустрічали Гітлера під час війни і під ними вбивали безневинних людей» можуть розцінюватися, як наруга над державними символами і, щонайменше, «тягнуть» на статтю 388 Кримінального Кодексу України.

«Подібні висловлювання можуть призвести до розпалювання національної ворожнечі і тому головний комуніст заслуговує на тривалий термін ув’язнення», – вважає кандидати у народні депутати від «Нашої України».

Як повідомляли ЗМІ, минулого тижня Петро Симоненко заявив, що, на його думку, держава не може існувати під символом «з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали безневинних людей» і запропонував винести на референдум питання про зміну державних символів України.

УНП, Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image