Рівненський мер хоче позбавити опозицію орендованого приміщення?

Репліка, кинута Рівненським міським головою Володимиром ХОМКОМ під час сесії Рівненської міської ради 18 серпня свідчить, що «він перебуває на службі в Партії регіонів і чітко виконує поставлене завдання знищення українського політичного і громадського середовища в Рівному».

Таку заяву розповсюдила Рівненська обласна організація Української народної партії у відповідь на слова міського голови про те, що він зробить усе, щоб у Народному домі не було політичних партій, не представлених у міській раді, та обласних представництв громадських організацій.

«Згідно з логікою В. ХОМКА, в Народному домі не місце таким обласним осередкам громадських організацій, як Національна спілка журналістів України, Національна спілка письменників України, ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, Конгрес української інтелігенції, «Союз українок», Товариство політв’язнів і репресованих, скаутська організація «Пласт» та ін.»,— ідеться в заяві.

«Намагання знищити УНП і Народний дім» представники партії пояснюють «ураженим самолюбством і комплексом меншовартості».

«Народний дім нагадує В. ХОМКУ про початок його політичної кар’єри, що відбувся завдяки Василю ЧЕРВОНІЮ, а головне – про його ганебну зраду організації, якій він завдячує вдалим кар’єрним сходженням»,— сказано в заяві.

В УНП зауважують, що «як державний службовець і міський голова В. ХОМКО не має права втілювати свої особисті бажання, використовуючи державну посаду і свої повноваження».

«Рівненська обласна організація УНП згідно з договором оренди продовжує перебувати в Народному домі, який існує як осередок українства завдяки зусиллям нашого багаторічного голови Василя ЧЕРВОНІЯ і нашої партії»,— наголошено в заяві.

Довідково. У Народному домі Рівного, який перебуває в комунальній власності, орендує приміщення низка місцевих осередків громадських організацій і політичних партій.

18 серпня 2011 року В. ХОМКО перервав хід сесії Рівнеради та звернувся до лідерки обласної організації УНП Світлани НІКОЛІНОЇ, яка була в залі, зі словами: «Я буду робити все, щоб в Народному домі залишились лише ті партії, які представлені в міській раді і організації, які є міськими…». Ця репліка стала приводом для інформаційного запиту Рівненської ОО УНП до міського голови.

30 серпня В. ХОМКО надіслав таку відповідь на запит: «Саме в цей час я працюю над остаточним осмисленням перспектив Народного дому. Коли моя позиція буде сформована остаточно, я у вибраний мною спосіб повідомлю про це громадськість».

Новини з областей, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image