«Нова пенсійна реформа сприятиме ще більшій «конвертації» зарплат» – АСАДЧЕВ

«Введені новою пенсійною реформою обмеження високих пенсій, призведуть до ще більшої «конвертації» зарплат», – таку думку висловив кандидат економічних наук, член Правління Української народної партії Валерій Асадчев, коментуючи норми Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», опублікованого сьогодні в «Урядовому кур’єрі».

АСАДЧЕВ пояснив, що «як правило, зарплату у конвертах отримують високооплачувані працівники комерційних структур». «Раніше у них був стимул показувати зарплату, бо це впливало на нарахування пенсій. Але зараз, коли пенсії обмежені 10 мінімальними зарплатами, такий сенс зник», – розказав представник УНП.

«В результаті, ніхто не показуватиме зарплату більшу, за ту, яка впливатиме на заробіток найбільшої можливої пенсії», – переконаний АСАДЧЕВ, додавши, що таке обмеження мало б сенс для чиновників та службовців, «але не для всіх».

Він переконаний, єдине, що могло б допомогти у вирішенні цієї проблеми – це перехід на накопичувальну пенсійну систему, як це пропонувала УНП. «При такій системі людина стає кровно зацікавленою в тому, щоб офіційно мати більшу заробітну плату. Адже в такому разі, вона матиме більші нарахування на свій пенсійний рахунок», – підсумував Валерій АСАДЧЕВ.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image