Мешканці Квасилова платять за тепло чи не за найвищими тарифами на Рівненщині

Тарифи  на послуги теплопостачання у Квасилові Рівненського району вже не перший рік залишаються одними з найвищих не лише на Рівненщині, але й за її межами. Як повідомили в місцевому осередку Української народної партії, незважаючи на неодноразові звернення громади до районної влади, депутати не поспішають знижувати встановлену ними ціну за тепло від комунального підприємства «Рівнерайкомуненергія».

За  словами голови Квасилівського селищного осередку УНП Павла ДУТКА, за послуги теплопостачання квасилівці платять 9,6 грн. за 1 квадратний метр загальної площі. У той же час, у Рівному це коштує 6,77 грн. Майже на гривню менше, ніж у Квасилові, за квадратний метр платять також у Костополі та Здолбунові – відповідно 8,65 та 8,71 грн.

За  інформацією УНП, у Зорі та інших селах району люди масово відмовилися від послуг КП «Райкомуненергія», перейшовши на автономне опалення.

«Звісна річ, комунальне підприємство зазнало серйозних фінансових збитків, а щоб їх компенсувати – встановили супервисокий тариф для мешканців Квасилова»,— говорить Павло ДУТКО.

«Знайомий чоловік, що мешкає в одній із квасилівських багатоповерхівок, скаржився, що за обігрів трикімнатної квартири змушений сплачувати щомісяця близько 600 гривень у той час, коли його товариш, який перейшов на автономне опалення, маючи таку ж за розмірами квартиру, платить за тепло всього 70 гривень»,— наводить приклад лідер квасилівської УНП.

На  його думку, цю проблему можна було б швидко та ефективно розв’язати, адже серед керівництва району є чимало представників Квасилова.

«На жаль, доводиться констатувати, що чиновники Рівненської райдержадміністрації та депутати районної ради мають власні інтереси, які аж ніяк не збігаються з інтересами громади»,— наголосив ДУТКО.

Нещодавно депутати Квасилівської селищної ради надіслали на адресу голів райради та райдержадміністрації звернення з проханням виділити кошти для проведення енергоаудиту «Райкомуненергії». Підтримує ідею проведення енергоаудиту і Павло ДУТКО.

«Аудит дасть підстави для зменшення ціни на тепло у Квасилові. Якщо ж влада знову на це не піде, люди рано чи пізно згуртуються, і цілі багатоповерхові будинки шукатимуть можливості переходу на автономне опалення»,— підсумував представник УНП.

Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image