КРИМ. УНП пропонує назвати вулиці Феодосії іменами козацьких ватажків

Перейменувати вулицю ЛЕНІНА на вулицю українського гетьмана Петра САГАЙДАЧНОГО, а Червоноармійську на вулицю козацького полковника Опанаса КОВПАКА пропонує Кримська організація Української народної партії. З цією ініціативою до Феодосійського міського голови звернувся голова кримської УНП Олег ФОМУШКІН.

У зверненні наголошується, що життя та діяльність цих національних героїв — борців за незалежність України — пов’язані з історією Феодосії.

Зокрема, Петро КОНАШЕВИЧ-САГАЙДАЧНИЙ, який розробив та вдосконалив козацьку тактику морського бою на швидкохідних човнах «чайках», особливої слави заслужив у народі після взяття 1616 року неприступної турецької фортеці в Кафі (Феодосії). Під його керівництвом був знищений турецький флот, а з неволі визволено близько 8 тисяч полонених. Саме сучасна вулиця Леніна прилягає до території колишнього ринку рабів, де проявив себе український герой.

Опанас КОВПАК — полковник запорозького війська та відомий знавець Криму — у 1771 році на чолі козацького полку здобув Кафу — головний на той час осередок работоргівлі.

УНП, Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image