ХЕРСОН. 9 травня УНП пом'янула жертв тоталітарного режиму

9 травня Обласна організація Української Народної Партії  за участю демократичних сил Херсонщини Українська платформа Собор, Народний Рух України, Фронт Змін, Батьківщини прийняли участь в панахиді по загиблим. Захід відбувся на цвинтарі в центрі міста о 9 год. Ранку.  Серед  присутніх представники преси, громадських організацій. Присутні  молилися за всіх хто загинув у Другій світовій війні і говорили про українців.

«Сьогодні  Росія допомагає переписати історію. Ми мусимо знати правду про  війну, скільки українців загинуло і  якою ціною дісталася перемога.  І важливі не  поклоніння  обеліскам, а сама пам'ять.  Ми мусимо  передати цю правду історії  дітям, щоб вони пам’ятали загиблих і тоді справді буде вічная їм пам'ять»- зазначив Голова ХОО УНП Тарас Дідух.

Сьогодні ми згадуємо і молимося за всіх героїв, які загинули  за Україну

«Соромно в якому стані цвинтар в центрі міста.  І Це обличчя    місцевої влади,  бо якщо так без поваги ми відносимось до мертвих, то чи краще  ми будемо відноситись  до живих»- зазначив Дідух. Напередодні члени УНП та представники демократичних сил Херсонщини прийняли участь в наведенні порядку на центральному кладовищі.

На заході були представники  трьох церков: Української греко-католицької, Української Православної церкви КП та Української Православної церкви МП.  І був присутній дух єднання.

Херсонська область, УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image