Ініціативи Тігіпка ще більше «тінізують» зарплати – Кушнірук

Посилення адміністративних обмежень, передбачених урядовими змінами, ще більше «тонізують» зарплати. Таку думку висловив експерт з економічних питань, член Центрального проводу Української народної партії, Борис КУШНІРУК. «Потрібно йти шляхом посилення мотиваційних чинників податкової системи, а не репресивних», – наголосив він.

«Підприємництво неможливе, якщо воно не дає доходу. Нинішня податкова система і додаткові адміністративні обмеження тільки посилюють тиск на підприємця, а не створюють мотивації для переходу до офіційної діяльності», – зазначив КУШНІРУК, додавши, що «відтак просто зростатиме тіньовий сектор, чиновники будуть отримувати хабарі, а бізнес офіційно просто зникатиме, хоча країна буде продовжувати жити».

Він переконаний, що «вивести зарплати з тіні може тільки одночасна реформа соціальної і податкової системи». «Зокрема необхідно зменшити податкове навантаження на фонд заробітної плати, суттєво знизивши ставку єдиного соціального податку», – сказав КУШНІРУК, зазначивши, що «для цього потрібно також зменшити соціальні зобов’язання держави».

«Солідарна система пенсійного забезпечення повинна гарантувати тільки базовий рівень, усі ж підвищення пенсії повинні виплачуватися або за рахунок спеціальних корпоративних фондів при підприємствах, або за рахунок накопичувальної системи пенсійного страхування», – сказав експерт.

Як відомо, віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій ТІГІПКО нещодавно анонсував наміри уряду з виведення зарплат з тіні через введення обов’язкових трудових договорів з попередньою реєстрацією у Пенсійному фонді.

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image