ДТРК «Крим» отримало наказ вихваляти «Вітькіну тисячу»

«Нинішня «регіональна» влада, рятуючи свій вкрай низький рейтинг, знову повернулася до перевіреної часом схеми «ручного» управління медіа-простором»,— так голова Кримської організації Української народної партії Олег ФОМУШКІН прокоментував інформацію порталу «Центр» про те, що керівники державних регіональних телерадіокомпаній стали отримувати вказівки від влади яку інформацію і як їм слід освітлювати.

Олег ФОМУШКІН зазначив, що голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдинович надіслав генеральним директорам обласних ДТРК та «Крим» листа, що помічене «Терміново», з вимогою «негайно створити (чи адаптувати існуючі формати телерадіопрограм) і запустити в ефір з 15 березня 2012 року спеціальні лінійки програм за участю керівників або представників органів місцевої влади, відомих фахівців і експертів, що будуть присвячені роз'ясненню та обговоренню соціальних ініціатив, озвучених Президентом України В. Ф. Януковичем на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, що відбулося 7 березня 2012 року». Такі програми вказано запровадити не менше 2-х разів на тиждень.

Також цією владою наказується якнайсуворіше звітувати про виконання вказівки.Далі політик розповів, що головний спеціаліст відділу координації висвітлення суспільно значущих заходів і реформ Держкомтелерадіо Олександр Поливач того ж дня розіслав усім обласним ДТРК та «Крим» листи з проханням розмістити у вечірніх випусках новин або у рамках спеціальних рубрик наступні сюжети:

— про зустріч президентів України і Туркменістану,

— про зустріч українського Президента з главою Верховної Ради і лідерами парламентських фракцій,

— про зустріч прем'єра Азарова з представниками іноземних компаній, що працюють в Україні,

— про ознайомлення Азарова з ходом будівництва метрополітену у напрямі станцій метро «Іподром» та «Одеська площа» в Києві.

Перелік сюжетів, що рекомендовані для етерного мовлення ДТРК, був розісланий також 14 березня:

— про відвідування президентами України та Туркменістану вистави для дітей-сиріт і дітей, що позбавлені батьківської опіки,

— про чергове засідання Кабміну України,

— про засідання Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при президентові України,

— про парламентські слухання на тему освіти в сільській місцевості.

Відеоматеріали керівникам ДТРК запропоновано брати з FTP-сервера держтелекомпанії «Всесвітня служба УТР». В.о. генерального директора ДТРК «Крим» Валерій Гуменюк повідомив «Центру», що викладені в терміновому листі прохання Держкомтелерадіо від 13 березня, будуть виконані.

«Проте вже ніякі додаткові рекламні проекти про «успішні» подвиги нинішньої влади не допоможуть їй знову ошукати українське суспільство, сподіваюсь що українці не поведуться на їх брехливі обіцянки. Нажаль, що рекламують вони себе за рахунок податків, які сплачує наш багатостраждальний народ», – зазначив Олег ФОМУШКІН.

Крим

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image