Волинь. Пам'ять сотенного Воєнної Округи «Турів» вшанували по-спортивному

По спортивному вшанували пам'ять сотенного Воєнної Округи «Турів» (оперативно-стратегічне об'єднання частин Української Повстанської Армії у складі групи УПА-Північ) Тихона Зінчука (псевдо -Кубік) на його батьківщині в селі Тойкут Ковельського району.

З ініціативи голови Волинської обласної організації Української Народної Партії, депутата Ковельської районної ради Ігоря Верчука та Ковельської районної станиці братства вояків ОУН-УПА ім.. Клима Савура у цьому населеному пункті пройшов розіграш з волейболу на Кубок сотенного Кубіка. Не дивлячись на не по-весняному налаштовану погоду до Тойкута з’їхалось чимало команд.

На урочисту церемонію відкриття змагань вишикувались команди Тойкута, Любчого, Доротищ, Волі, Скулина, Білина, Пісочного та Комарове. До учасників змагань з вітальним словом звернулись: депутат районної ради Лідія Козуля, майстер спорту України міжнародного класу Ігор Верчук. У своїх виступах промовці наголошували на піднесенні національного духу та веденні здорового способу життя.

Зі свистком головного судді спортивного заходу Миколи Гриня розпочались спортивні баталії на майданчику. Можна сказати, що всі команди мали достатній рівень фізичної підготовки і вправності у цьому виді спорту, однак перемога, як завжди, лише одна. На цей раз вона дісталася команді з Пісочне. Очолював команд Руслан Лисковець. В запеклому, видовищному поєдинкові, який жваво підтримувався чисельними командами вболівальників, Пісоченці перемогли «супротивників» з Тойкута.  В боротьбі за третє місце зійшлись команди Скулина та Доротищ. Цей двобій виявився не менш захоплюючим за фінальну гру. В підсумку третє місце дісталось команді зі Скулина. Загалом змагання тривали понад п’ять годин.

З позитивним настроєм вишикувались команди-переможці  для отримання нагород. Під гучні оплески «Кубок «Кубіка» було вручено сільським головою Тойкутської сільської ради Василем Зінчуком спортсменам із Пісочного. Медалі вручали колишня зв’язкова ВО «Турів» жителька села Скулин Ганна Йонівна Зелена (Гива) та станичний Сергій Козуля. Кращому капітану турніру, сільському голові Пісочненської сільської ради Руслану Лисковцю, присутній на заході, автор цих рядків, вручив книгу місцевого письменника Якова Лавренка «Боротьба за незалежність української нації на Ковельщині».

Закриваючи змагання члени оргкомітету запевнили присутніх в тому, що будуть сприяти проведенню такого роду заходів на Ковельщині.

Свій організаційний внесок в проведення спортивного заходу зробили також депутат Ковельської районної ради Юрій Хороших та начальник служби у справах дітей Ковельської райдержадміністрації Сергій Ілюшик.

Життя партії

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image