«Під шумок» «Євро-2012» влада продовжує працевлаштовувати іноземного виробника — Джоджик

«Під шумок» Євро-2012 влада знищує національного виробника»,— вважає народний депутат України, член парламентського комітету з питань бюджету, заступник голови Української народної партії, Ярослав ДЖОДЖИК. Зокрема, обурення політика викликав підписаний Президентом України закон, що дозволяє аеродромам не платити за імпорт.

«Українські і закордонні виробники з самого початку перебувають у нерівних умовах: наші – залишені напризволяще, закордонні — підтримуються експортним кредитуванням або прямими дотаціями»,— повідомив ДЖОДЖИК. Він також наголосив, що «ситуація погіршується, коли йдеться про великі структурні проекти – наприклад, будівництво,— оскільки це дає можливість закріпитися на чужому ринку».

Представник УНП нагадав, що «така політика української влади же проявила свій негатив, зокрема при закупівлі корейських потягів попри існування аналогічного українського виробництва, або при укладанні договорів на будівництво доріг з китайськими та турецькими підрядниками, незважаючи на наявність українських». Тож зараз, він побоюється, що «українського виробника або взагалі усунуть від підготовки до Євро-2012, або ж зроблять підрядником, котрий виконує роботу в той час, як основні кошти отримує іноземна фірма».

Підсумовуючи, Ярослав ДЖОДЖИК наголосив, що «така політика веде до подальшого нищення української економіки». Натомість представник УНП порадив владі діяти за принципом «Купуй українське», адже «Євро-2012 може бути або стимулом для економічного розвитку України, або, якщо всі замовлення віддаватимуть іноземним компаніям, джерелом нових боргів».

Новини з областей

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image