В Чернігові проти «розводу» українців владою «как котят»

4 липня активісти опозиційних партій ВО «Батьківщина», «УДАР», «Фронт Змін», УНП, ВО «Свобода», громадські активісти розпочали безстроковий пікет біля приміщення облдержадміністрації у зв’язку з протягненням у неконституційний спосіб партією влади закону «Про засади державної мовної політики».

До учасників зібрання звернулися з засудженням дій партії влади один з лідерів обласної організації партії «Народна Сасмооборона» Олександр Бондарев, заступник голови обласної організації УНП Сергій Соломаха, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Олександр Кодоля, представник ВО «Свобода» Іван Тютюнник. Учасники зібрання підтримали пропозицію громадського активіста, відомого журналіста Владислава Савенка звернутися до гаранта Конституції України з закликом захисту української мови та не допущення розколу України на мовному питанні.

Представник УНП Сергій Соломаха звернув увагу на те, що влада за допомогою «мовного» закону брутально намагається відвернути українців від провалу політики уряду Азарова-Януковича «покращення життя людей вже сьогодні». На його думку, це також спроба партії влади збити прогнозовані протестні настрої людей у зв’язку з невиплатою зарплат, так званими соціальними реформами за рахунок простих людей та неминучим падінням курсу гривні після успішного пограбунку бюджету під «ЄВРО-2012. Не дарма саме після приїзду М. Азарова у парламент і відбулося «голосування» за цей ганебний та провокативний «мовний» закон, що зруйнує Українську державність.

Сергій Соломаха закликав учасників пікету не піддаватися на «розвод» партії влади, негайно припинити згубне самоїдство та об’єднатися усім патріотичним і здоровим силам щоб зупинити пограбування народу, нищення мови і України.

Новини з областей, Чернігівська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image