Повернути День Свободи до реєстру державних свят вимагає від Януковича УНП

Повернути День Свободи до реєстру державних свят в Україні вимагали сьогодні від Віктора Януковича активісти київських організацій Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, УНА, Спілки офіцерів України, Українська партія, Українська народна молодь під час пікетування Адміністрації Президента.

Лист з цією вимогою, підписаний керівниками організацій, передали представнику президентської канцелярії. За словами представника Управи Київської міської УНП Віктора Горбача, «після скасування Дня Свободи, Янукович розпочав наступ на свободи українців».

«При цьому Партія регіонів не усвідомлює, що скасувати чи заборонити свободу неможливо. Всі ці дії не допоможуть викреслити з історії України мирну перемогу українського народу над авторитарним режимом Кучми на президентських виборах, названого Днем Свободи», – наголосив Горбач.

Довідково. День Свободи був встановлений указом Президента України Віктора Ющенка від 19 листопада 2005 року. І мав відзначатися щороку 22 листопадав день початку Помаранчевої революції в Україні.

У грудні 2011 року Віктор Янукович скасував указ Ющенка. У січні 2012 року голова Рівненської обласної УНП Світлана Ніколіна подала позов до Вищого Адмінсуду України проти даного указу Януковича. Провівши три засідання, суд, за словами Ніколіної, переклав відповідальність «з хворої голови на здорову» і порадив позивачці звернутися до Конституційного Суду України.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image