УНП вимагає від прокуратури відкрити кримінальну справу на організаторів маршу «Донбас з Росією»

Українська народна партія звертається до Донецької обласної прокуратури з вимогою відкрити кримінальну справу на організаторів антиукраїнського маршу «Донбас з Росією». З цією заявою виступив член Правління УНП Володимир СТУПАК.

Так політик прокоментував марш активістів «Російського блоку» та «Донбасу з Росією», що проводився 22 січня.

За словами СТУПАКА, закликаючи до порушення територіальної цілісності України, антиукраїнські організації Донецька не лише вчинили черговий шабаш російського шовінізму, але й зробили все можливе для зриву святкування Дня Соборності.

«За такі дії, відповідно до 110 статті Кримінального кодексу, організаторам акції світить до трьох років позбавлення волі», – наголосив СТУПАК. Він також зауважив, що «незрозуміла поведінка і місцевої влади, адже донецьким українофобам вдалося вільно і безперешкодно провести свою акцію в День Соборності України». «І це все, незважаючи на чисельні попередження про підготовку провокації саме на 22 січня, в тому числі від Української народної партії», – підкреслив член Правління УНП.

В УНП переконаний, що «СБУ та Міністерство юстиції має негайно порушити питання про зняття з реєстрації та заборону на діяльність в Україні організацій «Російський блок» та «Донбас з Росією», що займаються антидержавною діяльністю». «Українська влада повинна відповісти за публічний ляпас російських шовіністів», – підсумував Володимир СТУПАК.

УНП, Крим, Донецька область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image