УНП: «Справа Індила перетворилася на «захист честі мундиру» МВС»

Українська народна партія вимагає провести додаткове розслідування справи смерті у відділку міліції 19-ти річного студента Ігоря ІНДИЛА, оскільки кримінальна справа і судовий процес перетворився на фарс.

З цією заявою виступив народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК. Нардеп вважає, головна ціль суду — будь-якою ціною не допустити ув’язнення причетних до смерті студента міліціонерів.

За словами ДЖОДЖИКА, «рішення Деснянського районного суду Києва звільнити обох співробітників міліції, які підозрювалися у спричиненні смерті студента, в черговий раз довело, що судова система України перетворилася на відділ «захисту честі мундиру» Міністерства внутрішніх справ».

«Деснянський райсуд фактично дав відмашку всім працівникам міліції, що вони можуть сміливо катувати затриманих громадян України, бо суди, навіть за наявності доказів катування, як у справі ІНДИЛА, зроблять все можливе, щоб працівники міліції не потрапили за грати», – прокоментував ситуацію партієць.

Нардеп наголосив що «це рішення стало своєрідним лакмусовим папірцем, що українська правоохоронна система є клоном радянської, де не цінилися не лише права людини, а й людське життя». «Тому не має жодних підстав розраховувати на підвищення місця України у міжнародних рейтингах з дотримання прав та свобод людини, що прямо впливає на інвестиційну привабливість нашої держави», – підкреслив він.

«Українська народна партія вже декілька років просуває власну програму реформи практики досудового та судового слідства, що нарешті дасть змогу викорінити практику катувань та порушень прав людини у слідчих ізоляторах МВС та СБУ», – розказав ДЖОДЖИК, додавши, що «найперше необхідно створити центри допиту та утримання громадян, обладнані камерами спостереження, підпорядковані Міністерству юстиції».

«А поки родичів тимчасово затриманих не жахає сам факт затримання, бо розцінюється сьогодні як пряма загроза життю та здоров’ю громадянина», – підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

УНП

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image