УНП підтримала 250 працівників Рівненського льонокомбінату

Сьогодні на Майдані Незалежності у Рівному відбувся мітинг Трудового колективу рівненського льонокомбінату та членів громадської організації «Громадянський рух «Льонокомбінат». На головну площу міста прибуло близько 500 чоловік. Вдатися до публічних акцій протесту людей змусила незгода із встановленням митної вартості сировини для підприємства, ввезеної з-за кордону.

Через конфлікт із Рівненською митницею 250 працівників підприємства ризикують залишитися без роботи.

Напередодні працівники льонокомбінату закликали усіх рівнян, підприємців, громадські організації, політичні партії, які на останніх виборах обіцяли захищати інтереси людей, приєднатися до акції протесту проти бюрократів. На їх запрошення відгукнулося лише дві політичні сили, серед яких Рівненська обласна організація Української Народної Партії.

Провівши мітинг на майдані Незалежності, учасники акції протесту у повному складі та у супроводі міліції перемістилися до входу в приміщення Рівненської митниці. Люди ледь уміщаються на неширокому тротуарі перед вхідними дверима установи. Не дочекавшись зустрічі з начальником Рівненської митниці Сергієм Лук’яновим, громада відрядила  делегацію, яка віднесла відповідне звернення до приймальні начальника митниці.

Після цього акція протесту була продовжена біля будівлі Рівненської облдержадміністрації.

– Ми подали декларацію на сировину за однією ціною. Але на митниці нам сказали, що декларація неправильна, і підвищили митну вартість сировини на 30%. А тепер, тільки уявіть собі, що рентабельність нашого підприємства – 15%, тобто для нас нереально використовувати сировину, дорожчу на 30%, – обурюється власник льонокомбінату Олег Червонюк. – До того ж це навіть не митний збір, а ПДВ, який нам потім повинна повернути податкова. У свою чергу податкова не хоче приймати такі дані, бо каже, що наш ПДВ насправді менший, ніж нам дала митниця. Тобто логіки в таких діях митниці немає. Це просто тиск на підприємство. Сьогодні на Рівненській митниці працюють люди, які не розуміють, що таке ринкова економіка, ціни, собівартість продукції і митна вартість. Цифри вони пишуть зі стелі. А роблять так тому, що їм наплювати на нашу державу, і думають вони тільки про власну кишеню. Митниця працює як антидержавний орган з метою знищення економіки незалежної України. Контрабанда, яка постійно надходить в Україну, знищує наш ринок. Та замість того щоб боротися з контрабандою, що повинна робити митниця, вона бореться з вітчизняними виробниками.

Своє обурення діями керівництва Рівненської митниці на майдані Незалежності висловила й голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна.

За її словами, влада робить усе, щоб повністю знищити дрібне та середнє підприємництво. Великому капіталу не потрібен конкурент. Антиукраїнському режиму Януковича не потрібен середній клас, як соціальна опора Національної Української держави.

— А в чому винні люди, які вийшли на вулицю, щоб захистити своє право на працю та гідне життя. Ми ніколи не стояли осторонь проблем простих людей. Захищатимемо їх і надалі,— наголосила політик.

УНП, Новини з областей, Рівненська область

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image