«Новгород-Сіверський – європейське місто»

Саме таку назву має нова книга просвітянина, громадського діяча, журналіста, депутата Новгород-Сіверської районної ради та голови районної організації Української народної партії Бориса Домоцького. 15 березня 2012 року він представив її в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Г. Короленка разом з іншими авторами серії книг «Європейське місто».

«Новгород-Сіверський – європейське місто» належить до серії науково-популярних видань, присвячених огляду міст та містечок Чернігівщини, що мають давню історію, з точки зору їх європейської ідентичності. Автор видання Борис Домоцький викладає власне бачення виникнення та розвитку міста, досліджує його в загальноєвропейському контексті. Видання не є хронологічним викладом подій. Це, скоріше, нариси історії старовинного міста, в якому минуле тісно переплетене з сучасним. Підготовка видання здійснюється в рамках проекту Сіверського інституту регіональних досліджень «Продовження діяльності існуючого Центру європейської інформації в м. Чернігів" за підтримки Міжнародного Фонду „Відродження“.

У книзі використано фото автора, старовинні фото XIX ст., а також матеріали сайту «Новгород-Сіверский історико-культурний музей-заповідник „Слово о полку Игоревім“.

На зустрічі в обласній бібліотеці також були представлені подібні видання 2011 року: „Козелець – європейське місто“ (автори – Тамара Чумак, Любов Шара), „Семенівка – європейське місто“ (автори – Олександр Бичков та Сергій Гузоватий) та „Європейські традиції міського самоврядування в Україні“ (упорядник, кандидат історичних наук, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади Володимир Бойко).

Життя партії

Читайте також:

Контакти

  • Українська Народна Партія
  • Україна, 01601, м. Київ
  • вул. Мечнікова 3, офіс 314
  • Тел.: +38 095 145 6940
Image
Image
Image